,,DEN ZÁJMOVÝCH AKTIVIT“ aneb ,,JEDEN DEN STŘEDOŠKOLÁKEM.“
Workshop
Workshop se konal v pátek 24. 1. 2025 a byl zaměřený pro skupinu 20 žáků 2. stupně ZŠ Tyršova, Frenštát pod Radhoštěm a ZŠ Záhuní, Frenštát pod Radhoštěm. Realizační tým Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm připravil pro pozvané chlapce a dívky den odborných aktivit ve sdílených učebnách gastronomického centra školy a slavnostní oběd s výkladem etikety stolování. Záměrem a cílem projektového dne bylo propojit v odborné pracovní činnosti společně žáky střední a základní školy.
Ve sdílení jsme naplánovali aktivity napříč gastronomickými obory:
- obor číšník se prezentoval odborností barmana při míchání nápojů včetně flairového vystoupení
- obor kuchař předvedl přípravu předkrmu ze slavnostního menu v moderním pojetí
- obor cukrář se zaměřil na modelování z mléčné hmoty a fondánu
V druhé části workshopu se žáci přesunuli z výrobního do odbytového střediska. Společně usedli k prostřenému stolu, ochutnali slavnostní menu s výkladem etikety stolování a zhlédli práci číšníka pod vedením pedagoga ve výuce v plném rozsahu. V průběhu projektového dne hrál důležitou roli nejen pedagog, ale i žáci hotelové školy, kteří si vyzkoušeli roli kouče a sdíleli své odborné zkušenosti se svými možná budoucími spolužáky.
Mgr. Jitka Táborská