V úterý 30. dubna 2024 se v Hotelové škole konal Erasmus+ den.
Ve školní jídelně se připravoval den řecké kuchyně a v Gastroventru žáci účastnící se prvního a
druhého běhu mobility v programu "Poznáváme řeckou gastronomii" si pod vedením doprovázejících učitelů připravili prezentaci pro zbývající žáky školy podle svého oboru vzdělání. Prezentaci v gastrocentru v průběhu dne postupně navštívilo zhruba 180 žáků školy.
Obor Kuchař - číšník uvařil souvlaki, plněný zelný list, protože vinný list jsme u nás nesehnali, gyros,
burek se špenátem a se sýrem z filo těsta, tři druhy jogurtových drezinků, řecký salát, ochutnávku oliv a nezapomenutelné zazziki.
Obor Cukrář připravil ovocný dezert v želé, baklavu a pita chléb se slunečnicovými semínky a medem.
Obor Hotelnictví připravil celou odbytovou část a postaral se o ochutnávky včetně přípravy
osvěžujícího frappé.
Obor Cestovní ruch měl pro žáky připravenou prezentaci o památkách a zajímavých místech nejen v
Soluni, ale také v Řecku.
Ve školní jídelně připravovali žáci v rámci odborného výcviku pod vedením učitelů odborného výcviku žákům ke snídani omeletu s fetou a rajčaty doplněnou o pita chléb, k obědu polévku augolernono,
hlavní chod pastitsio a výběr ze tří moučníků Milopita Trifti (Jablečný koláč), Loukoumades (Krétské
koblížky), Porto kalopúita (Poměrančový koláč) připravili žáci v cukrářském centru.