Finále kuchařské soutěže BernardChef 2025

Návštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále kuchařské soutěže BernardChef 2025. Ve finále poměřila svoje dovednosti čtveřice reprezentantů škol z Petrovic u Karviné, Ždáru nad Sázavou, Tábora a náš Matyas. Do nejužšího výběru se žáci probojovali z několika desítek přihlášených účastníků. Mladí kuchaři měli za úkol v časovém limitu dvou hodin připravit předkrm a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin, ze kterých vařili. Matyas Vrečka připravoval jako předkrm „Vejce Benedikt“ s uzeným lososem a jako hlavní chod Kachní prsa, pastiňákové pyré, grilovanou zeleninu a švestkovou omáčku z piva Bernard. Soutěž to byla napínavá a rozhodovaly detaily. Matyas nakonec skončil na krásném 3. místě. Moc gratulujeme a přejeme hodně dalších kuchařských úspěchů.

Bc. Radek Janešík