FRANCOUZSKÉ DEZERTY

INOVATIVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ (OP JAK)

12. 3. 2024 žáci třídy C2 měli další zajímavý projektový den tentokrát na motivy knihy Cukrárna v Paříži (Julie Caplin). 

Úryvek z knihy:

 “Dnes začneme s odpalovaným těstem, které, jak už jsem řekl, tvoří základ mnoha skvělých zákusků, jako jsou věnečky Paris-Brest, dort Saint Honoré, éclairky, dezert zvaný Jeptiška, tedy La Religieuse a samozřejmě profiteroly.“ 

Sebastian Finlay

Takto bychom mohli v kostce podat začátek dějové linky této knihy, kterou si už více jak půl roku zpestřují hodiny češtiny žáci této třídy. Je skvělé, že některé z dezertů, které hlavní hrdinka v knize připravuje, jsme mohli upéct i my. 

Nechte se inspirovat :-)

Mgr. Renáta Tomečková, PhDr. Zdeňka Bizoňová Veličková, Monika Sedláková