FRANCOUZSKÉ DEZERTY
INOVATIVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ (OP JAK)
12. 3. 2024 žáci třídy C2 měli další zajímavý projektový den tentokrát na motivy knihy Cukrárna v Paříži (Julie Caplin).
Úryvek z knihy:
“Dnes začneme s odpalovaným těstem, které, jak už jsem řekl, tvoří základ mnoha skvělých zákusků, jako jsou věnečky Paris-Brest, dort Saint Honoré, éclairky, dezert zvaný Jeptiška, tedy La Religieuse a samozřejmě profiteroly.“
Sebastian Finlay
Takto bychom mohli v kostce podat začátek dějové linky této knihy, kterou si už více jak půl roku zpestřují hodiny češtiny žáci této třídy. Je skvělé, že některé z dezertů, které hlavní hrdinka v knize připravuje, jsme mohli upéct i my.
Nechte se inspirovat :-)
Mgr. Renáta Tomečková, PhDr. Zdeňka Bizoňová Veličková, Monika Sedláková