Operační program
ROP NUTS II Moravskoslezsko 2007-2013Prioritní osa
2. Podpora prosperity regionuOblast podpory
2.1 Infrastruktura veřejných služebDílčí oblast podpory
2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzděláváníRegistrační číslo projektu
CZ.1.10/2.1.00/19.01195Cíl projektu
Hlavním cílem je modernizace výuky a metod vzdělávání a vytvoření kvalitního zázemí pro výuku gastrooborů. Teoretická i praktická příprava žáků bude reálně simulovat skutečnou praxi v těchto oborech. Zlepšení materiálně-technického vybavení jednotlivých škol přispěje k zatraktivnění gastronomických oborů a ke zvýšení počtu zájemců o vzdělání v těchto oborech.Výstupy projektu
Výstupem projektu je šest nově vzniklých oborových center praktické přípravy v oborech gastronomie v šesti středních školách Moravskoslezského kraje. Tato oborová centra budou vybavena moderním gastrovybavením, nábytkem a informačními a komunikačními technologiemi umožňující výrazné zkvalitnění výuky, její přiblížení reálné praxi. Výstupy projektu budou využívány nejen pro výuku, ale i v rámci dalšího vzdělávání a volnočasových aktivit.Financování projektu
Zdroj financování projektu | Výše podílu v Kč |
Celkové výdaje projektu | 11 104 251,28 |
Dotace z rozpočtu EU | 9 180 642,58 |
Podíl Moravskoslezského kraje | 1 923 608,70 |
Doba realizace projektu
06/2012 - 03/2014
Slavnostní otevření Gastrocentra v Hotelové škole, Frenštát pod Radhoštěm se uskutečnilo
dne 9. dubna 2014.