Martinská husa
Originální receptura na MARTINSKOU HUSU
MARTINSKÁ HUSA 2018
Město Frenštát pod Radhoštěm a Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pořádají již tradičně korespondenční soutěž o originální recepturu na martinskou husu. Letošní receptury se připravovaly v pátek 2. 11. 2018 v Gastrocentru Hotelové školy pod dohledem samotných autorů receptur a ve spolupráci s žáky a zaměstnanci Hotelové školy. Odborná porota - ve složení: člen Asociace kuchařů a cukrářů, pobočky Severní Morava a Slezsko, odborník ze smluvního pracoviště praktického vyučování školy Brasserie Rožnov p. R. a zástupce města Frenštát p. R. - měla po degustaci jednotlivých porcí nelehké rozhodování.
Zvítězila receptura autorek z Orlové-Lutyně s názvem receptury Martinská husa s hruškou, sušenými švestkami, zelím z červené řepy, valašským zelím a bramborovou netyjou. Těsně na 2. místě skončila receptura autorky z Frenštátu p. R. s názvem receptury Husa na červeném víně s červeným zelím a pohankovým knedlíkem. Na třetím místě se umístila autorka receptury ze Znojma s názvem receptury Husí prsa s makovou krustou, dýňovým pyré a bramborovými lokši. Autorky vítězné receptury budou oceněny v sobotu 10. 11. 2018 v rámci Svatomartinského trhu na frenštátském náměstí.