PŘÍPRAVA MODERNÍCH RAUTOVÝCH VÝROBKŮ V RETIGU
Dne 16. dubna se žáci Hotelové školy oboru hotelnictví a kuchař – číšník vydali na cestu do Retiga. Žáci se podíleli na výrobě pokrmů z různých světových kuchyní, hlavně z asijské kuchyně. Základem mnoha rautů stále zůstávají oblíbené kanápky a jednohubky. Ty však dnes hrají zcela jinou ligu. Kuchaři se předhánějí v originálních kombinacích surovin, důraz se klade na čerstvost sezónníchsurovin a estetický vzhled. Žáci si vyzkoušeli přípravu – indických taštiček samóza, kuliček z koriandrového rizota, květákového kuskusu, rolek z rýžového papíru plněné zeleninou, humusu, vepřového mletého masa v citrónové trávě. Byla to skvělá příležitost se něco nového naučit.
Mgr. Jana Ranochová