Program dalšího vzdělávání KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE I
Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 16. - 17. a 22. - 23. listopadu 2018 akreditovaný vzdělávací program MŠMT č. j. 136/2016-2-57 vytvořený v rámci projektu TIME (tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání CZ.1.07/1.3.00/14.0018).
Program dalšího vzdělávání KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE I
Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 16. - 17. a 22. - 23. listopadu 2018 akreditovaný vzdělávací program MŠMT č. j. 136/2016-2-57 vytvořený v rámci projektu TIME (tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání CZ.1.07/1.3.00/14.0018). Program byl určen nejen učitelům odborných předmětů, učitelům odborného výcviku, učitelům praktického vyučování gastronomických a hotelových škol, ale také zaměstnancům gastronomických provozů nebo soukromým osobám z řad veřejnosti. Vzdělávacího programu se zúčastnilo 17 zájemců.
Program se skládal ze 4 modulů. První modul „Odborná terminologie v gastronomii“ (nové trendy, aplikace do praxe) přednášel Ing. Ondřej Jančár, Banqueting Coordinator & Winestone Assistant z MERCURE HOTEL Ostrava.
Druhý modul, „Moderní bezmasé pokrmy“ (rostlinné bílkoviny, superpotraviny, kvašení, klíčení, zdravé dochucování) přednášel dlouholetý spolupracovník školy Ing. Zdeněk Hladík z Country Life s.r.o. Účastníci kurzu měli možnost nejenom se naučit nejnovější poznatky z oblasti výzkumu a vývoje v oblasti bezmasých pokrmů, ale také uvařit a ochutnat některé pokrmy jako například marinovaný seitan s pórkem a tříbarevnou rýží, kvašenou zeleninu KIMČI, uzený tempeh se žampiony a celozrnným kuskusem, rukolový salát s rajčaty a konopným dresinkem, zapečené zeleninové lasagne s červenými fazolemi, rukolový salát s mátovým dresinkem, nastavovanou kaši s jáhlami a mrkví, tempehové výpečky, zelí z červené řepy s jablky a dýňovými semínky, irské dušené robi s mrkví a švestkami, pohankou s restovanou dýní, francouzské dukáty s hranolky z dýně a celeru, ledový salát s mrkví a tatarku, tortilly s italskou cizrnovou salsou, zeleninou a grilovaným goody foody a v neposlední řadě cizrnové pyré s amarantem, grilovanou zeleninu a celerové „škvarky“.
Třetí modul byl rozdělen pro svoji obsáhlost na dva dny. Téma „restaurační moučníky„ (současné trendy restauračních moučníků, osvěžující dezerty a jejich příprava) přednášely lektorky, které aktivně pracují v AKC ČR Bc. Veronika Kučová a Eliška Dernerová obě Cerificate WACS komisařka oboru cukrář.
Všechny moduly propojoval e-learning zpracovaný rovněž zkušenou lektorkou z projektu TIME Mgr. Jitkou Kuběnovou. Program byl zaměřen zážitkově, prakticky a formou instruktáže. Všichni absolventi vzdělávacího programu získali osvědčení.