Projektový den Hotelové školy se zaměstnavatelem
Hotelová škola, Frenštát pod Radhoštěm, p. o., tentokrát v rámci projektu OP JAK zavítala do společnosti RETIGO s.r.o. se sídlem v Rožnově pod Radhoštěm. Historie společnosti se začala psát v roce 1994 a oslavila v loňském roce 30. let výročí firmy. Žáci 3. ročníku oboru Hotelnictví vyměnili učebnu v gastrocentru školy, kde běžně probíhá výuka pod vedením pedagoga, za profesionální vzdělávací centrum v již zmíněné firmě. Roli vyučujícího a kouče přebrali odborníci gastronomického oboru a zvolili téma: příprava pokrmů z mořských ryb a mořských plodů.
Využití nových technologií v gastronomickém provozu při přípravě pokrmů, zpracování kvalitních surovin, technologických postupů vybraných připravovaných pokrmů včetně jejich prezentace, předání kuchařských zkušeností a profesionální přístup kuchařů přinesl žákům i pedagogům velký rozhled, gastronomický zážitek a spousty zkušeností pro svůj další profesní život.
Musíme souhlasit s myšlenkou našich kolegů.
,,Profesionální přístup, skvělé jídlo, spokojený host - to jsou předpoklady úspěchu.“
Mgr. Jitka Táborská