Projektový den třídy H4

Káva v moderním pojetí

V rámci projektu OP JAK se studenti oboru hotelnictví zúčastnili v pátek 6. 12. 2024 projektového dne zaměřeného na přípravu kávy.
Moderní příprava kávy se posunula od jednoduchého zalití horkou vodou k sofistikovaným metodám, které zdůrazňují chuť a aroma jednotlivých druhů kávových zrn. Moderní příprava kávy je o experimentování, objevování nových chutí a užívání si rituálu přípravy. Existuje mnoho způsobů, jak si kávu připravit, a každý z nich ovlivňuje chuť a aroma výsledného nápoje. Žáci připravovali espresso, cappuccino, latte, vídeňskou kávu, macchiato, french press a affogato, což v italštině znamená „utopený“, je dezert, který se skládá z kopečku vanilkové zmrzliny přelitého horkým espressem. Myslím, že jsme si tento den velice všichni užili.


Mgr. Jana Ranochová