Valašský frgál

Workshop pro žáky oboru Cukrář a Stravovací a ubytovací služby

Ve čtvrtek 16. 11. 2023 jsme zahájili první ze série workshopů v Cukrářském centru Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm. Workshop se konal pro žáky oboru Cukrář a Stravovací a ubytovací služby ze spolupracujících škol, kteří s naší školou spolupracují na výstupech projektu „Cukrářské centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm“. 9 žáků a 3 učitelé odborného výcviku ze Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb, Frýdek – Místek, Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy v Opavě a Odborného učiliště a Praktické školy v Novém Jičíně využívali ke své práci nejmodernější vybavení cukrářského centra. Tématem workshopu byl valašský frgál. Žáci frgály připravovali s různými náplněmi. Naučili se tvarohovou, makovou a povidlovou náplň.